torsdag 29 augusti 2013

Var sak har sin tid.

Torsdag, snart fredag. Kändes som fredag redan idag, alla var fredagströtta. När de små skulle i säng så var det "många saker som skulle fixas" innan de var redo för att borsta tänderna och sätta på pyjamas. Den ena vill att vi läser saga eller tittar på klipp om vilda djur, den andra vill kolla klipp på grävmaskiner och motorgräsklippare?! Ibland undrar jag om han är min son, lite "Mama´s baby, daddy´s maybe" ni vet.


Men så får man se en dylik vy, när han sitter och granskar magnetröntgenbilder på Mac:en - då vet man att alla "tvivel" kan sopas bort i ett svep:-) Han kan sina avsnitt av Djursjukhuset om vi säger så. Men det var inte det jag skulle skriva om, utan det här med att var sak har sin tid.

När man väl fått dem i säng, när vi läst eller tittat på klipp och de somnat... När man pussar på dem, viskar saker i deras öra och luktar lite extra så känns det som om tiden står still.

Kruxet är bara att tiden inte står still, tiden mer eller mindre flyger i väg här på jorden och som sagt, var sak har sin tid. Vi pratar ofta om att vilken tur att vi har barnen, de hjälper oss att fokusera på det som är riktigt viktigt här i livet. Det är så lätt att bara rusa iväg, att börja inbilla sig att det är så många "måsten" som inte kan vänta - men oftast kan de faktiskt det. Och vissa saker kan inte vänta då var sak har sin tid. Viktigt att skilja på vilket och ägna tid åt rätt saker, innan det är försent.


Allt gott och bliv på jorden//doc.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar