torsdag 23 april 2015

Ett stort tack - bättre sent än ännu senare!

Jag vill tacka livet, som alltid, av bara farten en dag som denna - det är helt enkelt gott att leva. Men inte bara det, jag vill även tacka Ekstrand.

Många tror, med facit i hand, att jag var en stjärna i skolan. Visst, till mina titlar kan jag bland annat - i tur och ordning - lägga civ ek, fil lic (data- & systemvetenskap), ek mag och fil dr (datavetenskap, inriktning risk- och beslutsanalys). Men stjärna i skolan? Näe. Mer en träningsprodukt som man skulle uttryckt saken inom idrotten. Late bloomer. Många är de som kan vittna om detta.

Men hur blev det då såhär, lite intresserad måste jag väl ändå varit under ngt 20-tal år av senare utbildningstiden. Jorrå, så var det ju. Men början, upp till tredje året på ekonomlinjen, dvs. de första 14-15 åren i skolan var rätt sega.

Idag höll jag en föreläsning på Handelshögskolans program (IFL) Executive Education. Vi var en liten grupp och vi - ja, jag säger vi då det är i mötet mellan människor som kunskap uppstår - skapade en riktigt givande och kreativ förmiddag tillsammans.

#iprenmannenvarningpåbilden

Hur hamnade jag där, jag som inte alls var intresserad av skolan förrän i ungefär 24-årsåldern?! När jag valde mellan marknadsföring, redovisning och organisation som fördjupning på mina sista tre terminer på ekonomlinjen så valde jag rätt. 

Dr. Ekstrand var en av föreläsarna, eller mentorerna, eller rättare sagt den som väckte mitt kunskapsintresse. På den renodlade organisationsfördjupningen lät han oss läsa, skriva, diskutera livligt, opponera - alltid - på varandras arbeten, han ställde frågor och undvek att komma med svar - svar som han visste att vi besatt. 

Han var en mästare på ett plocka fram det bästa ur varje individ, situationsanpassad intellektuell-coaching på högsta nivå. Det var där som mkt började för min del, det var då jag lärde mig att diskussion är viktigt,  att det mänskliga mötet är navet i kunskapens hjul. Att frågorna är viktigare än svaren. 

Dr. Lasse Ekstrand

När jag en dag som denna fått återuppleva lite av det formatet, med en fot i akademin och en i näringslivet, kommer jag osökt att tänka på att jag så många gånger tänkt tanken att jag vill tacka Ekstrand.

Tack Lasse, låt oss ses - alldeles för länge sedan!//dr-air
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar