måndag 10 juni 2013

Perfekt

Måndagen drog igång såsom måndagar brukar starta, alla vaknade. Skillnaden från ibland annars var att alla hade sovit bra. Sen skulle vi göra en "överlämning" av ändringar och förbättringsförslag som hade gjorts i fredags i våra texter på de två kapitel som är kvar på boken.

3-åringen hade detta på känn och röjde bäst han kunde när det som minst "behövdes" åsså toppade han det hela med att envist spela någon konstig låt på någon konstig leksak han fått i födelsedagspresent av någon konstig människa. Nedan en bild från tanke-, skapar- och skrivarsmedjan i morse 07.24.


Kom att tänka på en bild jag sett på FB där en talarkollega - Göran A. - hade satt ut bilder från när han nu är på Gotland och skriver på sin kommande bok.


Hans miljö var, den var..., den var annorlunda mot våran. Bättre eller sämre? I don´t know. Är dock säker på att det var lite stillsammare. Men, såhär ligger det till - det tjänar inget till att gnälla och "tänk om det varit såhär istället så skulle allt gått enklare". Det gäller att agera istället. Därför agerar jag + gnäller, tyvärr:-) MEN, jag tror mkt på att man gör såsom det går att göra, tvärtom är ju inte aktuellt. Detta är våran model, lite kaos, lite mindre kaos och så lite skrivande. Vi har ju, när allt kommer omkring ändå fått ihop två doktorsavhandlingar så det finns hopp om mer!

Att leta efter och invänta perfekta förutsättningar - oavsett vad saker gäller - är bara en billig ursäkt för att slippa. Detta är perfekt för oss, bättre blir det inte.


Sen en löptur i regnet innan taxi hämtade och dagens färd gick ToR Ystad Saltsjöbaden. I skrivande stund sitter jag i taxin och förförs av den vackra naturen, längtar hem och ser fram emot en spännande vecka när bland annat den förstfödde tar studenten!?!

Glada//doc, nu framme på Sturup!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar