fredag 12 september 2014

Det känns i hela kroppen...

när något nytt växer fram, när det bara tar form en dag - efter lång process av tankar, känslor, funderingar. PANG! - nu vet jag, det bara sköljer över mig. Allting klarnar, pusselbitarna faller på plats - såsom nu. En ny föreläsning tar form.

Stark. Tankeväckande. Användbar. Konkret. Roande? Ja, jag tror det;-) För ledare? Absolut. För folk i allmänhet? Givetvis, de är ju ledare - chefer över sitt eget liv. Borde vara det om inte annat. Såhär är det tänkt:



Hur ska företag bli effektiva och människor lyckliga? (Ledarskap – Motivation)

Vad krävs för att organisationer ska bli lönsamma, hur motiverar man sina anställda och hur ska man gå tillväga för att nå uppsatta mål? Det är frågor som ledare, oavsett verksamhet, brottas med – varje dag.

Ari Riabacke talar om de ”osynliga krafterna”, han talar om sånt som inte går att ta på – men som påverkar företags resultat långt mer än något annat. Ari talar om passion, rädslor, osäkerhet, glädje, mod och om vad som verkligen motiverar människor. Det är inte pengar, om någon skulle råka tro det.

Ari har undervisat i motivationslära sedan tidigt 90-tal, han har en Ekonomie Magister i botten och är Fil Dr i Risk- och beslutsanalys. Ari väver samman den akademiska världens upptäckter, sin egen forskning, sina erfarenheter från affärsvärlden och sin – milt uttryckt - annorlunda livsresa på ett omtumlande, roande och mycket tankeväckande sätt.

I en osäker värld försöker vi klamra oss fast vid gamla föreställningar för att skapa en känsla av kontroll, när i själva verket vi bygger en illusion av säkerhet. Att våga släppa taget, att ge sig in i det okända är det nya ”att göra som man alltid har gjort”, säger Ari.

Ari kommer garanterat ”rock your boat”, er syn på såväl affärer, människan som livet i stort kommer att förändras för all framtid, resten är upp till er – vågar ni lyssna?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar