tisdag 9 september 2014

F1 connecting people!

Hann inte mer än posta första bilden från färden ned till helgens Grand Prix på Monza innan någon tyckte att det var ”lite nördvarning” över det hela, keps och allt på vuxna karln.


Så, frågan är; vilka är det som åker på dylika tillställningar – vilka är ”nördarna”? Svaret är att det verkligen är alla möjliga och omöjliga, i princip helt vanliga människor från världens alla hörn, träffade t.o.m. sköna dudes från ”Sörping” (Söderköping som ligger vackert beläget 1.5 mil söder om vackert belägna vackra Norrköping).


Det som möjligen skiljer dem (läses; oss F1-fans) från andra, vilket dock inte syns utanpå, är inställningen till just F1-sporten.

På bilden nedan ser ni två av mina nyfunna vänner Pavlinka och Stefan från Bulgarien som sedan länge lever i Edinburgh. De reser runt om i världen när det funkar jobbmässigt, hon arkitekt och han i ”pipeline-business:en”, för att spana på olika lopp.


Den dummaste fråga man kan få är ”hur man kan vara intresserad av bilar som bara kör runt och runt?”, sa Pavlinka under vår färd på väg ut mot Monza med tåg från Milano.


Stefan fyllde i och sa att det är så härligt att kunna vara på banan flera dagar, ”just to enjoy the noice”, som han uttryckte det.

De hade rest runt en veckas tid, just innan racehelgen, och bott på samma hotell som Senna alltid bodde på under sina race i Italien. De hade t.o.m. besökt restaurangen, och fotograferat bordet, där han åt sin sista middag innan han förolyckades -94 på Imola. 


En annan dag strålade jag samman med vänner från vårt broderland i öster. Vi språkades vid om F1, forskning och våra familjer. Det visade sig vara en pappa med två vuxna söner som var där över helgen för att se loppet. Det visade sig att en av killarna hette ”Jarno”.


Aha, sa jag, som ”Jarno Saarinen” fyllde jag i. Visst var det så. Föräldrarna hade döpt ena sonen efter den legendariske Finska GP-åkaren Jarno Saarinen som omkom –73, på Monza, då han stod på toppen av sin karriär (VM 1:a i 250 cc -72).


Vid ankomsten till Arlanda hörde jag en bekant röst, en röst som följt oss (F1-fans) under decennier, en expert som på sina lena värmländska guidat oss genom de skarpaste kurvor och mest andlösa ögonblick där vi suttit i soffan framför TV:n. #EjeElgh


En "bara måste ta"-#selfie togs och frågan är; kunde man fått ett bättre slut på en fantastisk F1-helg? Skulle inte tro det. Alldeles starstruck satt jag mig på ArlandaExpress och konstaterade ännu en gång att F1 connecting people - people som är som folk i allmänhet är. Bortsett från sitt intresse för F1. 


Bästa dag!//glada//doc,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar