lördag 28 september 2013

Fyra begravningar och ett bröllop

Såg att det igår drog ihop sig till ett dop i en liten stad i norr. Släkt och vänner färdades från fjärran. Det var en liten söt Siri som skulle döpas, dotter till goda vänner från förr. Kanske goda vänner i framtiden också, jag tror det.

Dopet skulle gå av stapeln i vackra Tuna kyrka som ligger vackert beläget vid sjön Marmen. Bara tanken på kyrkan väckte minnen vid liv. Gjorde ett snabbt överslag och landade på fyra begravningar och ett bröllop. Livet. Jag har tänt otaliga ljus där.


Såg på "medierna" att dopet förlöpt väl, att Siri var införlivad med framgång och att hon dessutom var söt som ett troll. Läste sen, med en tår i ögat, att hon fått Johanna som andranamn efter sin mammas älskade lillasyster som gick bort som liten. 

Senare idag fick jag ett mess, ett mess från en nyfunnen vän vars bästa vän idag hade gått bort efter en tids sjukdom. Hon hade gått bort alldeles för ung och efter sig lämnade hon små, små barn och en man. 

Jag skrev tårögd ett svar tillbaka: "hon har det bra nu, nu är hon framme på en plats full av frid. Är säker på att hon därifrån ser er o tänker "var inte ledsna, vi ses snart". Oändligheten vet intet om tid, i hennes nya värld möts ni snart igen - samtidigt som vi har en massa tid kvar här på jorden. Idag är hennes himmelska födelsedag". 

Låt oss ta vara på tiden här, låt oss samlas med släkt och vänner oftare såsom man idag gjorde i norr. Låt oss umgås mer, låt oss bekymra oss mindre och låt oss göra det vi vill - så länge tiden räcker till.

G´natt//doc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar