torsdag 7 oktober 2010

Att göra gott - vi provar igen!

Minns ni mitt inlägg om viljan att göra gott? Om att göra lite mer än ”bara” sitt jobb – eller rättare sagt i den bästa av alla världar att kunna göra gott även som en del av sitt lönearbete.

Klicka HÄR för att fräscha upp minnet om ni läst inlägget tidigare och glömt eller om ni är nytillkomna läsare och bör uppdatera er en smula + se i vänsterkolumnen under rubriken Välgörenhetsföreläsning auktioneras ut.

I min att göra gott-iver så auktionerade alltså jag alltså ut en föreläsning under rubriken Beslutsfattande, liv och lust. Det dröjde ett tag innan jag fick något vettigt bud.

Några av läsarna missförstod dela hela. Det handlade alltså inte om välgörenhet från min sida gentemot er. Ne förstår ni, själva poängen låg i att vi tillsammans skulle göra gott och skänka en slant till nämnd avdelning på ett litet sjukhus i norr. Nåväl, enträgen vinner tänkte jag och en morgon hade det anlänt ett fint mail med ett lukrativt bud – såsom jag efterlyst.

Kul värre kände jag och glad i hågen tog jag kontakt med sjukhusets ekonomichef, osv. So far so good. Men det skulle visa sig att skattmasen hade synpunkter på upplägget… Så kan man givetvis inte göra, skänka bort pengar till höger å vänster – utan att skatta för dem. Kort och gott kan inte ett företag betala för en föreläsning – som jag inte tar betalt för – och ta detta som en avdragsgillkostnad. - A, men du – hörde jag mig själv säga när jag pratade med skattefolket – pengarna kommer ju en stundtals hårt ansträngd skattefinansierad verksamhet tillgodo så kanske ändå, liksom…?!

Hursomhelst, skam den som ger sig och nu till enträgen vinner del-II. Auktionen kvarstår alltjämt men jag är nödgad att ändra på upplägget. Jag drömmer vidare om att man på något företag finner en kartong med ”omärkta” pengar som man känner att man vill göra gott med – hör då av er så gör vi det tillsammans!

Allt gott!/doc.

1 kommentar:

  1. Hejsan! Var på TRR och lyssnade på dig igår och jag ville bara tacka för ett jättebra seminarium som i alla fall gav mig inspiration. Du gav mig lite mer styrka att orka fortsätta i vardagen med kronisk smärta, en nackskada, fibromyalgi, konstant feber, trötthet, endomostrios och allt vad detta innebär. Jag ska härdanefter ta på mig gladtröjan varje morgon istället för sjukdomsoutfiten. Jag tror att med positivt tänkande så blir smärtan halverad.
    Så, mycket information var ju visst inte bra men jag skenar iväg som vanligt ha ha. tack i alla fall och titta gärna in på min blogg också. Skrev om seminariumet idag:) Kram och lycka till

    SvaraRadera