måndag 18 juni 2012

Veckan som gick

gick i vab:andets, jobbandets och resandes tecken. Skönt med helg. Lite tid att hinna landa innan de sista veckorna innan semestern tar vid. Nu nya tag, men först en tillbakablick som sagt.

De små har bland annat roat sig med att bygga en affär och bjuda ut diverse varor till försäljning. De ser ut som säljande typer men tappar snabbt den affärsmässiga hållningen om inte kunderna är dem tillmötes (framförallt den av den av dem som är ngt kortare än den längre).


I torsdags var jag i Helsingfors och talade på galet vackra Finlandia Huset, ett av Alvar Aaltos många sköna, enkla och stilrena skapelser. Redan i taxin kände jag hur det kändes i hela kroppen att omgärdas av allt det finska som jag någonstans saknar. Språket, byggnaderna, kynnet. Solens strålar värmde gott och jag blickade ut över staden med dagens "venue" i ryggen.




Lunch på klassiska Lasipalatsi på Mannerheimgatan, vackert, enkelt och galet gott.


Därefter dags att möta upp med de finska beställarna och deras gäster vid eftermiddagsfikat som bestod av klassiska finska rågmackor - less is more.


Inga krussiduller, bra för magen och kaffekopparna i rakaste rader jag någonsin skådat.


Idag vab och imorgon tidigt flyg via Riga till Vilnius för ett stort och roligt event där jag är keynote och presenteras på följande vis:

"Dr. A. Riabacke dalyvavo kaip pagrindinis pranešėjas daugelyje įvairių renginių, pavyzdžiui: susitikime „Oracle’s Nordic Partner“, IBM forume ir renginyje „SAP Butterfly Event“. Be to, Dr. A. Riabacke sakė pagrindinę kalbą per Stokholmo ekonomikos mokyklos verslo magistro diplomų įteikimo ceremoniją ir kalbėjo susitikimuose su aukščiausiais didžiųjų pramonės įmonių (ABB, „Volvo“, „Ericsson“ ir Švedijos įmonių konfederacijos) vadovais."

Se gärna denna nya (4-sidiga) info-pamflett på engelska -> läs begrunda och skicka till 120 valfria internationella affärskontakter och avlägsna släktingar.


Resultatet kommer inte låta vänta på sig, 12 värdefulla gåvor kommer att trilla ned i er trädgård - från ovan där - senast på midsommarafton. Trust me - I´m a doctor.

Allt gott och bästa start på veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar