fredag 3 september 2010

air-team on a shoestring


Hua, som man säger i norrland, vad allt drog igång efter semestern. Skolor, dagis, jobb och diverse aktiviteter för barnen.

Ganska snart kände vi att det var dags att boka en weekendtripp. I fjol, strax före jul var vi i London, sommaren dessförinnan en sväng till Prag, och nu blev det Sundsvall. Uttalas SöÖndsvaLL på det lokala målet.

Det är några som påpekat att ”det var länge sedan du bloggade”, I know. Hade dock datorn med mig på vår weekendtripp förra helgen och hade tänkt blogga lite när det blev lugnt och stillsamt på hotellet, vilket det aldrig riktigt blev. När det väl var tyst på air-team, ja då var även reseledarna – jag och min fru – helt slut. Mest min fru då som också har matjouren nattetid med minstingen.

Det var dock en härlig helg med mkt intryck, god mat och härliga stunder med goda vänner. Gamla vänner som inte går att få nya. Farfar-Lasses mat var startskottet på en helg med mycket gott att äta. I början av veckan sen undrade 3-åringen om hon kunde få tuggummi efter lunch?!? Dekadens. Misstänker att hon blivit ”beroende” av små mutor – som hon nästan aldrig får – eller så är hon beroende av ordning och reda, av struktur – ska bli.

Vänner på ”ön” hade startat en ny skola (!) och byggt ut i stugan. Vi stod helt mållösa och undrade hur de hinner med "allt"?!?

Bästa vännen Christer (den ena av två bästa, varav Per är den andra) var mitt i sitt livs projekt ute på Tunbyn. Vi besökte deras halvfärdiga hus, vackert beläget på en höjd i minst sagt naturnära miljö. Kände mig alldeles tagen av bygget, imponerad av vad de är i full färd med att åstadkomma – ett hus så långt från ”standard” som det går att få till, på gott och ont. Vilket fantastiskt hus som tar form, vi är med er hela vägen och undrar hur ni hinner med "allt"?!?

Själva har vi fullt upp med att få ihop gymnastikpåsarna och simgrejerna för dagens och kvällens aktiviteter, en del av veckans projekt modell standard. Vi tittar på varandra och konstaterar att vi inte hinner med "allt". Det gör ingen annan heller - och det gör inget!

glada//doc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar