måndag 14 juni 2010

Gäster på semestern - or not?!

I morgonsoffan på TV diskuterades det livligt om semester, semesterstress och att hälsa på hos vänner och bekanta. Hur länge får man t.ex. stanna när man är och hälsar på hos folk, under semestern?

3-4 dagar tyckte panelen att man fick stanna. Tycker det låter i längsta laget.

En av kvinnorna berättade om att de hyrt ett hus och på Gotland, för att fira semester med familjen. Många kom och hälsade på, alldeles för länge och alla hade alldeles för mkt semester under tiden… Hennes semester hade hastigt och mkt olustigt förvandlades till 5 veckors hårt jobb som pensionsvärdinna.

Vi får lite nu och då en inbjudan, typ. - Vore kul om ni har vägarna förbi, hos oss finns det alltid plats! Jag vet inte hur genomtänkt en dylik inbjudan är, om det nu är en inbjudan då vi säger så mkt av gammal artig (o-) vana:-) Jag skulle nog dra mig för att bjuda in air-team om jag hade tänkt igenom det hela. - Tänk om de inte lyssnat på pratet i morgonsoffan och stannar en hel vecka?!? Nåväl, vi har ju tre veckor kvar att vila upp oss efter att de åkt, kanske det presumtiva värdparet resonerar.

En mycket god vän undrade för ngt tag sedan vad vi ämnade göra v. 27. Inget planerat svarade jag. - Utmärkt, jag har bokat ett stort hus på egen ö skärgården några veckor i sommar och ni får ta den första av dessa veckor! Smart gjort, alla nöjda och mycket glada – vi är dig evigt tacksamma Per!

3 kommentarer:

  1. Det är en fälla att ha sommarställe vid havet. Man vill umgås med vänner och gärna sommartid, men det kan bli lite mkt ibland. Alla tänker att det är ju VI, men vi har kompisar som kommer i stort sett var och varannan dag och , då ska det vara fika eller middag, VIN och ev sova över. Då blir det lite pensionat över det hela.
    Matkontot och vinkontot törs jag inte nämna...
    Hur ska man göra utan att såra ngn och man vill ju gärna träffa sina vänner också...????
    Ge lite kloka svar!!!

    Kram på hela familjen Annelie

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Hej Annelie!

    Jag misstänker att det är som med mkt annat, är man inte tydlig med sig själv så kan man heller inte vara tydlig med andra. Hur vill ni ha det, lite mindre besök, lite mer egen tid, right?!

    Vi försöker själva balansera upp tillvaron med att umgås bara familjen - egen tid - och att umgås med vänner som vi gärna gör. Tror det handlar mkt om tydlighet.

    Om det är svårt att prata med "dem" så sätt upp en gullig lapp i stugan, typ:

    1. Gäster? Absolut, men inte varje dag!
    2. Bra gäster tar med fika som de bjuder värdparet på, eftersom deras egna bullar är slut för länge sedan.
    3. Gäster som sover över hjälper till och lagar mat, som de också tagit med - smart va?
    4. Gäster som är hyggligt uppfostrade hjälper till att duka undan och diska - så att värdparet också kan ha semester.
    5. Gäster som vill dricka vin, guess what? Precis, tar med eget vin plus lite till så de kan bjussa på en dunk som tack för gästvänligheten.
    6. Gäster som lär sig listan ovan är alltid välkomna - men inte för ofta!

    Glad sommar!

    ej på listan: Många glada kramar//air-team

    SvaraRadera