måndag 6 juni 2011

Nationaldagen - FÜR ALLE

Helgen som gått har varit helt underbar, Eskilstuna Zoo och Eriksdal har bland annat stått på schemat.

Många intryck och mycket tid tillsammans.

En familjens högtid i någon mening, utan semesterns många måste hinna med-grejer.

- Pappa, hur fungerar det när man fyller 100 år, frågade 4-åringen vid nattningen igår, jag menar får alla ljusen plats på tårtan då?

- Man får bara ha en lite större tårta, det är så man brukar lösa det.


Läser ledaren i Aftonbladet, av Anders Lindberg, som inlededer med att skriva om vad Coop gjorde i fjol i samband med Ramadan.

"”Vi firar alla helger”. Det var budskapet från Coop vid Eid ¬al-fitr, festen som avslutade den muslimska fastemånaden Ramadan i fjol. På hemsidan ¬kunde man läsa recept på bland annat fyllda dadlar och lamm i kardemummasås. Sortimentet utvecklades. Försäljningen gick upp.
Konsumentföreningen Väst skrev, när satsningen påbörjades: ”I grunden innebär detta att en bortglömd marknad integreras. Förutom att nå nya kundgrupper är syftet också att bredda vår matkultur.”"

Det handlar – i deras fall – givetvis om att tjäna mer pengar – också. Men vill gärna också tror att det även att handlar om att bredda kulturen i ett större perspektiv.

Vi har nämligen förfärligt mycket att jobba på vad gäller den sistnämnda biten.

Jag träffade en person relativt nyligen som hade anställt en kvinna från fjärran land. Han berättade om hur imponerad han var av hennes kunnande, hennes driv, hennes person och den resan som hon hade gjort – framför allt givet hennes förutsättningar.

Han var kort och gott väldigt glad över att hon valt deras företag.

Hans chef var dock inte lika imponerad och sa att ”inga fler sådana eller hur…?

Ledaren avslutar med raderna att ”Utveckling och öppenhet är vår framgångsaga. Inte isolering och inskränkthet. I det Sverige som tillhör framtiden firar folk vilka högtider de själva vill. Även nationaldagen.”

Låt oss fira, var och en på sitt sätt, denna soliga dag – vi har en del jobb att göra för att få ihop landet till ett mer kärleksfullt och integrerat SWE.

Allt gott!//doc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar