fredag 30 mars 2012

bortblåst doktorshatt, gott kaffe och snart helg!

Läser på dn.se att "den ungerske presidenten Pal Schmitt har blivit fråntagen sin doktorsgrad sedan det visat sig att stora delar av hans doktorsavhandling var plagiat.


En undersökningskommitté sade på torsdagen att mer än 200 av den 215-sidiga avhandlingen antingen "visade likhet" med andra arbeten eller var direkta översättningar".

Undrar just hur det känns?! Många tycker det är jobbigt med lite kritik när man presenterar en välskriven artikel. Detta är onekligen lite "större".

Verkar stämma det där med att man inte ska fara med osanning i onödan.


Ok, min hatt verkar alltjämt sitta på och igår var det pendeln till Bålsta som stod på schemat. Ett härligt gäng norrlänningar var dagens "målgrupp"!

På morgonen var det liiiiiite stressigt att komma iväg men det löste sig i konstruktiv anda.

- Pappa, om du har bråttom så hjälper jag till - det vet du, sa Maximilian.


Idag spännande och trevlig lunch vid Nybrokajen och sen en dragning på 20-min. Dessförinnan är det utlovat lyxkaffe på Hamngatan.

allt gott och trevlig helg!//doc.

1 kommentar:

  1. Hanteringen av Schmitt är allt annat än snyggt. Det finns tusentals i Ungern som har fått sin doktorshatt på mycket tvivelaktiga grunder under kommunisttiden.

    Ärligt talat, tror du att i "vetenskapens namn" så kommer massvis med doktorshattar att ryckas in? Efter över 20 år....?

    Detta drev mot Schmitt, även om bortagandet av hans licentiatexamen (just det, han hade aldrig innehaft en doktorsexamen!) var korrekt så är den politisk. Schmitts dödssynd var att han som populär idrottsman, olympisk mästare tog politisk ställning till höger. Och den rabida vänstern i Ungern tolererar inget sådant. Då kan de ju inte säga att han är "deras" längre.

    Så äckligt är det. Så vidrigt.

    Vid intresse kan du läsa lite mer här:

    http://metrobloggen.se/vonswartz/hykalekologi/

    SvaraRadera