måndag 16 augusti 2010

Allt går inte att mäta

I dag fylldes våra arbetsplatser då de sista semesterfirarna anlände. Skolstarten utgör startskottet för att - på allvar - snurra igång ekorrhjulet.

Kul att köra igång igen tycker en del, andra har visst haft ångest ”de senaste 4 veckorna”, som jag hörde någon säga på bussen. Trist värre för personen i fråga, liksom för likasinnade. Lite drygt 4 månader kvar till jul, till att börja med, here we go!

Såg på något sommarprogram i helgen där bl.a. Marie-Louise Ekman och PG Gyllenhammar medverkade. De verkade ha huvudet på skaft, minst sagt. Men varför jobbar de? PG t.ex. är numera 75 år och fortfarande i full färd med en massa spännande och givande uppdrag, som han uttryckte det. Han sa att han jobbar för att han fortfarande tycker det är roligt och för att har passionen kvar. Utan passionen inget bra jobb menade PG.

Marie-Louise och PG, som tydligen kände varandra sen förr, verkade på samma spår i många av dessa varför jobbar vi fortfarande-frågor. Helt olika branscher, milt uttryckt, men överens om att allt inte går att mäta i pengar och siffror, som Marie-Louise uttryckte det. Marie-Louise sa vidare något jag fastnade för, nämligen att det som är plus (+) på ett ställe kan vara minus (-) på ett annat.

Är du på ett ställe där dina plus kommer till sin rätt, eller är balansräkningen lite diffus på sista raden? Har du passion för det du gör – eller är du allena en löneslav? Tänker efter före, innan det är dags för nästa semester, så du inte riskerar en 4 veckors ångest inför jobbet som väntar!

1 kommentar:

  1. Det sista stycket skall jag rama in! Bra krönika, doktorn!

    SvaraRadera