onsdag 16 februari 2011

grupp- och individbeslut, vem är det som bestämmer?

Igår kväll när jag var och handlade så köpte jag välling till minstingen - för första gången. Milstolpe. Den femte i ordningen som går in i vällingeran, och därmed den sista - produced by dr air.

Nu på väg i taxi till en av de stora Finlandsfärjorna för att prata beslutsfattande i grupp. Ett för gruppen, bestånde av ett 50 tal kommunchefer, i allra högsta grad relevent ämne - som för alla grupper, stora som små, i företag och organisationer.

Hemma hos oss har vi någon form av ambulerande besluts- och/eller styrorgan. Mandatet pendlar mellan minstingen och den därefter i åldersskalan nästkommande. Näst minsta minstingen är söt och fin när hon sover (jorrå, riktigt söt annars också - oftast!), minstingen likaså - när han väl sover. Han styr hela församligen med järnhand i dessa dagar - med sin extremt sparsmakade sömn.

Idag ska han och frun ännu en vända till läkaren för att kolla öronen för 4-5 ?!? gången på ett par veckor.

Tänk vad lite det är som behövs för att marginalerna i vardagen ska krympa något under det man har att spela på. Någon annan som känner igen?

Minns när jag var liten och vi på söndagarna åkte på söndagstur. - Vad ska vi hitta på idag, sa mamma eller pappa. - Kanske en tur med bilen?

Vad ska vi hitta på idag? - det var länge sedan. Nu full fart och öka takten en smula därefter, annars hinner vi inte fram - vart det nu är som vi ska.

allt gott!//doc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar