onsdag 2 februari 2011

Claudia Schiffer vs. Boxer-Robert: 1-0


Håller just på och sätter samman ett prat om människans roll i beslutsfattande. Ja, det är sant. De är med ibland.


”Problemet”, när det handlar om människor och beslutsfattande, är bl.a. att människor tycker lite godtyckligt olika – även samma människor ibland. Lite från dag till annan så att säga.

Noterade i början av veckan, som ni vet, att Boxer Robert-reklamen blivit fälld för att han ”framställs som rent sexobjekt". Kolla in bilderna här, underklädsreklamen med Claudia Schiffer blev alltså inte fälld.

Ibland talar man om ett transitivt beteende när folk är konsekventa i sitt handlande, inte sällan rörande de beslut de tar. Om man väljer B före A och C före B så ska man följdaktligen välja C före A, osv. I detta fall handlar det om något helt annat – något som jag misstänker att inte ens beslutsfattarna på RO själva känner till.

….fast det är väl det som är charmen med många av oss människor, att vi aldrig riktigt gör som man tänkt, som andra tycker är rimligt eller som man själv kanske borde.

//doc.

3 kommentarer:

 1. Lite långsökt liknelse där.
  Hade Boxer Robert gjort reklam för kalsonger (kanske boxer shorts! ha ha) hade han inte blivit fälld men som reklam för kabel-tv är en halvnaken karl irrelevant. Precis som reklambilderna med pinuppor som krälar på bilar inte längre är tillåten.
  Men så länge som Claudia Schiffer gör underklädesreklam verkar det väl rimligt att hon får visa upp just dessa?
  /MC

  SvaraRadera
 2. Magnus, tack för din kommenter!

  Jag är säker på att det är ungefär - eller ganska exakt - så de resonerat. "Kruxet", menar jag, är att många flickor (och pojkar) som ser detta inte har regelverket "tillhanda" och har således lite svårt att se logiken - och värja sig mot att påverkas på olika sätt.

  allt gott!//doc.

  SvaraRadera
 3. Tycker nog faktiskt att claudia schiffer ser snyggare ut.....

  /Fredrik kåg

  SvaraRadera