torsdag 4 mars 2010

Himlen runt hörnet

När livet var som besvärligast, för snart 10 år sedan, fick jag ett brev på posten. Brevet innehöll vacker musik och några väldigt varma rader, rader som gav stöd, rader som gav hopp - även fast himlen var runt hörnet.

Flera år senare, när solen åter sken, landade vi i Rio de Janeiro med småbarn i släptåg, och ingenstans att bo. Vi lyckades finna vår väg till Hotel Vermont, för en första natt i denna bedårande vackra stad. Redan nästa dag hamnade vi i en fantastisk etagevåning i Botafogo, med utsikt över såväl Sockertoppen som Corcovado med Jesusstatyn. Vi hittade till härliga ställen med fruktcocktails och fick på märkligt vis tips om nya varianter. Lisa Nilsson hade varit i Rio och spelat in en ny skiva och hon visste vad som gällde på fruktcocktailfronten. Säger bara Morango Con Leche!

Väl hemma igen efter Brasilientiden visade det sig att hennes nya skiva hette Hotel Vermont. Time flies och Lisa fyller 20 år som artist. Det blir en resa genom tid och rum, en resa på 20 år – också för mig.

Lisa, tack för dina rader då allt var svårt, för fruktbarstipsen 2006 och, i förskott, för konserten inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar