lördag 8 januari 2011

Egen kompis som måldomare?!

Slöläser lite tidningar på nätet denna tidiga morgon, en morgon som började med god frukost, ångande färsk Arpeggio ackompanjerad av en rykande färsk bajsblöja.

Åter vi datorn, efter blöjbytet, läser jag om ännu en måldomar-historia. Var pucken inne denna gång då – eller?!? Röster höjs för att man ska inför s.k. war rooms, sådana har man tydligen i NHL redan, självklart.

Dylika war rooms är ”en central dit alla målkamerabilder länkas och sedan bedöms av en helt neutral videodomare”.

Ja men det är väl självklart, att det ska vara neutrala domare på denna viktiga post – den kanske viktigaste av alla när det t.ex. drar ihop sig till ett straffavgörande.

Mats Wennerholm skriver I dagens Aftonbladet att ” Jag tror det är videodomarnas hemmahjärtan som klappar alldeles för fort ibland och förblindar synen.”

Jag befarar att Mats har väldigt rätt. Den mänskliga ”faktorns” förmåga att förhålla sig neutral i dylika lägen är givetvis ngt nedsatt, precis lika nedsatt i Sverige som i Nordamerika. I Nordamerika har man insett detta för länge sedan och hög tid är att vi gör det samma här hemma i Sverige, trots att vi är ärliga i alla lägen – utom just när det vankas mål för ens egna lag!

be nice and honest - ok?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar