fredag 28 januari 2011

"En dag som alla visste skulle komma"

Idag har vi följt utvecklingen i Egypten. I förmiddags hade vi kontakt med släktingar i Kairo som sa att ”de inte hade märkt något av det hela”.

Nu lär de ha märkt. De lär bland annat ha märkt att de inte längre kan kommunicera med omvärlden...

Alldeles nyss fick vi lägesrapport via bekanta i Kuwait. Internet ligger som bekant nere, liksom sms/telefon, twitter, etc. Märklig utveckling om än inte särskilt oväntad. Vem hade kunna tro att de sociala medierna skulle komma att spela en så stor roll i världspolitiken och kanske till och med i demokratiutvecklingen?

En av våra vänner skrev på FB tidigare att ”vi visste alla att denna dag skulle komma, det är många som är hungriga och väldigt arga”. Säga vad man vill om detta fantastiska land, men demokrati och människors lika värde är inte deras starkaste gren.

”Det brinner i Mubaraks högkvarter”, skrev en annan vän innan nätet släcktes ned. Tror det ligger nära Egyptiska Museet där delar av världsarvet ligger, bland annat hela Ramses klanen.

När vi var där för några år sedan och jag berättade för barnen att ”hon där är en gammal prinsessa” så konstatare en av dem att ”ja, och idag är Victoria prinsessa”. Japp, så är det.

Det är i nuläget bara ”marklinorna” som fungerar, resten är alltså avstängt. Ingen vidare ”början” på något gott.

Burma 2007 poppar upp i hjärnan, ingen rolig tanke – men väldigt relevant.

Må det komma gott ur denna dag, In šaʾ Allāh إن شاء الله;, denna dag som många visste skulle komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar